خطر حذف گوشت از سفره ایرانیان روز جدیدی است

افزایش 300 درصدی قیمت گوشت قرمز طی 5 سال

ارمنستان امروز، گروه اقتصادی: بررسی ها نشان می دهد که قیمت گوشت گوساله در 5 سال گذشته تقریبا 300 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که به گفته ایوب فصاحت، رئیس میادین میوه و تره بار، قیمت گوشت قرمز به دلیل «امنیت عرضه» از 298 تومان به 265 هزار تومان کاهش یافته است. اما روند چند ساله نشان می دهد که این کاهش قیمت ها کوتاه مدت بوده و روند قیمت گوشت همواره رو به افزایش است. بررسی آمار تورم مردادماه سال جاری نیز نشان می دهد که انواع گوشت قرمز و سفید با تورم ماهانه 7.5 درصدی بیشترین تورم را در دومین ماه تابستان امسال در این کشور به دست آورده اند. همچنین در شهریور ماه، لبنیات و تخم مرغ با 3.5 درصد یکی از بالاترین نرخ تورم ماهانه را تجربه کردند. در ده سال گذشته قیمت گوشت بیش از 14 برابر شده است.

کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز

در سال های اخیر با افزایش تورم و تداوم آن، وضعیت معیشتی مردم به ویژه روستاهای پایین دست تغییر کرده و بخش زیادی از هزینه های مردم صرف تامین نیازهای اولیه می شود. با این وضعیت هر کالایی که افزایش قیمت داشته باشد از سبد کالای ایرانیان حذف خواهد شد. به عنوان مثال گوشت قرمز یکی از خوراکی هایی است که هر ساله به دلیل افزایش تورم مصرف آن کاهش می یابد. سرانه مصرف گوشت قرمز در سال 1402 به 6 یا 7 کیلو در سال رسید، در حالی که در اوایل دهه 1990 این میزان به 12 کیلو رسید.

با این حال، تفاوت هایی در این آمار وجود دارد. در حالی که از سال 1400 سرانه مصرف گوشت قرمز 6 کیلو بوده است. اواسط اردیبهشت 1401 بود که مسعود رسولی، دبیر انجمن بسته بندی گوشت و پروتئین کشور از کاهش مصرف گوشت ایران نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز برای هر نفر 4 کیلوگرم در سال است. می دهد اما واقعیت حدود 3 کیلوگرم است که باید گفت این آمار برای هر جامعه ای نگران کننده است. رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در اسفند ماه سال 97 به تغییرات بازار در آن زمان اشاره کرد و گفت: طبق آمار امسال مصرف گوشت قرمز نسبت به مدت مشابه 50 درصد کاهش یافته است. سال گذشته حتی با در نظر گرفتن آمارهای رسمی، سرانه مصرف گوشت قرمز ایران با کشورهایی مانند یمن و نیجریه برابری می کند و حتی سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران کمتر از کره شمالی است. این در حالی است که در اواسط دهه 50 قرن گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران 16 کیلوگرم بود. طبق آمار فائو در سال 2022 مصرف گوشت قرمز به ازای هر ایرانی 6 کیلو خواهد بود. این رقم در گوشت مرغ 28 کیلو است که باعث شده شکاف مصرف سرانه گوشت هر ایرانی نسبت به مصرف جهانی این محصول بیش از 17.1 درصد نباشد. بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سرانه مصرف گوشت قرمز در غنا 9، گینه 5.6، نیجریه 5.8، هند 5.3، عراق 8.7، تانزانیا 10 کیلوگرم، یمن 10 کیلوگرم است. 6.14 کیلوگرم و کره شمالی 8.10 کیلوگرم است که نشان می دهد مصرف گوشت قرمز در کره شمالی، تانزانیا، عراق و غنا بیشتر از ایران است و ایران از نظر مصرف گوشت قرمز در گروه کشورهایی مانند یمن قرار دارد. نیجریه، گینه و هند. مصرف گوشت قرمز

به سیستم نظارت بر قیمت نیازمندیم

عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصاد کشاورزی امروز در گفتگو با روزنامه «آرمان» گفت: گرانی این محصول مانند سایر محصولات به افزایش تورم در 10 سال اخیر مربوط می شود. در سال های گذشته ریشه تورم به وجود آمده است و این محصول مانند سایر کالاها پس از تورم است.

این کارشناس اقتصادی افزود: وقتی رشد اقتصادی منفی است و سرمایه گذاری نداریم تمام رفتارهای اقتصادی تورم است.

در اقتصاد متغیرها به یکباره تاثیر خود را نشان نمی دهند و آنچه می بینیم وضعیت چند سال اخیر است.

شیخی درباره تاثیر قیمت گذاری دستوری بر گوشت و سایر محصولات اساسی در سال های گذشته نیز گفت: اگر سیل تورم بیاید و همراه با سیل تورم باشد، قیمت گذاری موثر نخواهد بود. اگر قیمت گذاری اجباری با عرضه کافی کالا همراه نباشد موثر نخواهد بود. اگرچه من با قیمت گذاری کالاهای اساسی مردم موافقم. اما این قیمت گذاری باید با یک سیستم نظارت ثابت بازار همراه باشد.

عواقب حذف گوشت از سبد خانوار

در سال های اخیر تورم به یکی از ویژگی های اقتصاد کلان ایران تبدیل شده است. این موضوع باعث شده است که قدرت خرید خانوارهای ایرانی به مرور زمان تحت تاثیر قابل توجهی قرار گیرد. موج تورم می تواند خسارات مختلفی را به شهروندان کشور وارد کند. اما التهاب مزمن می تواند منجر به تغییر سبک زندگی شود. نگاهی به افزایش فقر در دهه 1390 می تواند چنین مشکلاتی را توضیح دهد. آخرین آمارهای مربوط به فقر که توسط وزارت بهداشت منتشر شده است، نشان می دهد که در سال ۱۴۰۰، ۳۰.۴ درصد از مردم ایران زیر خط فقر بودند. بررسی تعاریف مختلف خط فقر نشان می دهد افرادی که زیر خط فقر هستند نمی توانند نیازهای اولیه خود به ویژه نیازهای اولیه یعنی سلامت جسمی و غذا را تامین کنند. همه افراد باید حداقل 100 گرم در روز گوشت قرمز مصرف کنند که بی توجهی به این موضوع و ساده سازی موضوع بحث در آینده نزدیک مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. بسیاری از کارگران و خدمتکارانی که درآمد زیادی ندارند و تامین نیازهای خود را با مشکل مواجه می کنند، مجبور می شوند برای تغذیه خود و خانواده خود به انواع غلات و کربوهیدرات ها روی آورند. استفاده بیش از حد از این فرآورده ها مانند نان و برنج به عنوان منبع کربوهیدرات، گاه به دلیل اولویت در سبد مصرفی، تأثیر بیشتری نسبت به مصرف شکر در افزایش احتمال ابتلا به دیابت و در صورت کنترل میزان آن دارد. نان. و مصرف غلات (به ویژه نان مصنوعی) و اتومبیل) و اختصاص بخشی از حجم غذا به منابع غنی از پروتئین که در منو گنجانده نشده است، ممکن است زنگ خطری را برای مسئولین در رابطه با تولید مثل نیروی کار به صدا درآورد. در کنار لزوم رعایت حداقل استانداردها در خصوص بحث سفره مردم که گوشت و تره بار است، مسائلی مانند بهداشت، آموزش و مسکن نیز از اهمیت حیاتی برخوردار است که در صورت عدم توجه به آنها آسیب هایی را به همراه خواهد داشت. که در آینده هیچ غرامتی وجود نخواهد داشت و دولت هزینه های بیشتری را برای تامین نیروی کار و درمان پرداخت خواهد کرد.

Nylah Rasmussen

قادر به تایپ با دستکش بوکس نیست. گیک الکل. دانشجوی بی عذرخواهی ایجاد کننده. کاوشگر بسیار جذاب تلویزیون نینجا. علاقه مند به وب معمولی معتاد آبجو

ارز دیجیتالی notcoin: کاربردها، اهمیت و مزایا
Meet Realtor Canada Langley: Your Trusted Real Estate Partner
جذابیت های کازینو آنلاین: رازهای موفقیت و تفریح
Discover Your Dream Home: House with Acreage for Sale
Welcome to the World of Real Estate Canada
شرط بندی بازی انفجار: همه چیز درباره شرط بندی معروف ایرانی
تماس با ما